STARTAS

Ne atsitiktinai pavadinu šį įrašą STARTU. Visų pirma – prieš gerą mėnesį startavo nauji metai. Jie jau spėja įsibėgėti ir, tikiuosi, Jums atneš ne mažiau pokyčių, nei atpūtė į mūsų pusę. Štai mes su pirmuoju savo renginiu startavome Kaune. Apie tai galėsite pasiskaityti šiek tiek vėliau. Na o prieš tai – dar viena naujovė. Nuo pirmadienio mane šioje virtualioje erdvėje pakeis mano nauja kolegė – Kristina. Jūsų dėmesiui pirmasis jos įrašas ir įspūdžiai iš renginio Kaune.

<Monika>

PRISISTATYMAS

Sveiki, DarniPora.lt gyventojai…

Kažkaip nedrąsu tarti pirmuosius žodžius. Jaučiuosi tarsi pirmą kartą lipdama ant ledo… “o ledas toks slidus, jo galas vandeny…” Didelė tikimybė, kad vis dažniau išvysite mano “rašliavą” čia. Tikiuosi rasiu kelią į Jūsų širdis ir padėsiu Jums artėti prie darnių porų, – o tai ir yra šios pažinčių svetainės pagrindinis tikslas.

Mano vardas Kristina, studijavau psichologiją, todėl visos Jūsų problemos ir visi džiaugsmai man įdomūs, svarbūs. Lauksiu Jūsų laiškų bei stengsiuosi susidraugauti su Jumis ir dideliais bei mažais Jūsų gyvenimais…

RENGINYS KAUNE

Pirmosiomis dienomis jau spėjau susitikti su dalimi iniciatyviausių ir drąsiausių Kaune, sklaidant meilės kortas ant kilimo, kuris vėliau virto šokių, atviravimų, patyrimų pasidalinimo aikštele.

Buvo labai smagu matyti tiek daug Jūsų susirinkusių. Iš pat pradžių nedrąsiai susėdusių ir besižvalgančių, tarsi klaustumėte savęs: “koks čia renginys?”, “ką aš čia darau?”, “kas toliau bus?”… Bet renginys įsibėgėjo labai greitai ir neilgai trukus salėje skambėjo vyrų ir moterų juokas, sąmojai. Vis dažniau pagaudavau smalsius žvilgsnius, moteriško flirto, vyriško žavesio apraiškas. Palietėme tokias temas kaip dalyvių lūkesčiai prisiregistravus pažinčių svetainėje bei atvykus į renginį, savęs reprezentavimas kitam žmogui ir kas tuo norima pasakyti, nuotraukų (ne) talpinimas į anketą, pasimatymai su svetainės nariais, nusivylimai ir atradimai, meilės paieškos ir kiti aktualūs dalykai. Apie visa tai norėčiau šiek tiek plačiau Jums papasakoti.

LŪKESČIAI

Kiekvieną kartą eidami į kažkokį renginį nešamės su savimi lūkečių bagažą. Vieni atėjo susipažinti, kiti pasiilgę bendravimo, treti pasidavę avantiūrai… Viena iš pirmųjų užduočių susirinkusiesiems buvo prisistatymas. Kiekvienas iš dalyvių tai padarė savitai, individualiai.

Mūsų puslapyje yra prisiregistravę begalės žmonių, todėl nenuostabu, kad čia nariai atranda savo antrąją pusę, žmogų, kuris suderinamas su juo pagal psichologinius rodiklius, ir kuris yra “subalansuotas” būtent jam. Vieni jau susituokę, kiti vaikšto į nesibaigiančius pasimatymus, vieni nusiteikę optimistiškai, kiti dvejojantys, dar dorai neapsisprendę ir nežinantys, ko čia ieško, ką čia veikia, ar išvis tikisi kažką atrasti…

Bet aš vienareikšmiškai bandau spėti, kad tikisi. Kokiu gi kitu tikslu žmogus aukoja savo brangų laiką? Kai kurie tokias pažintis vertina skeptiškai. Bet gal tai tiesiog baimė pasiduoti nežiniai?.. Juk neaišku, ką sutiksi. Reikia atsikratyti baimių atsiskleisti, pasiruošti susipažinti ir atsiverti kartais visai nepažįstamiems žmonėms.

Dar vienas iš dalykų, kurie suteikia daugiausiai vilties – tai, kad visi čia susirinkę turi panašių motyvų… Ieško savęs ir savo bendražygio. Tai turėtų suteikti drąsos, nes visi čia tokie kaip tu, aš, mes, jie, jos…

Pamečiau mintį… Ach, apie mūsų pasibuvimą Kaune… Man buvo jauku, šilta, iš ten išsinečiau šviesos žiupsnelį. Tikiuosi ir Jūs atradote kažką gražaus, todėl mano žodžiai nebus tik šauksmas tyruose ir pasidalinsite savo potyriais. Taigi, kokie Jūsų lūkesčiai darnios poros organizuojamiems renginiams?

Atsakymas į šį klausimą man be galo svarbus, nes nuo jo priklauso tolimesnių mano kuruojamų renginių koncepcija, juk viskas yra daroma ne dėl ko kito, o būtent dėl Jūsų…

DĖTI NUOTRAUKĄ AR NE?

Dar vienas iš įdomesnių dalykų – nuotraukos anketoje. Kodėl vieni jas deda, kiti slepia, treti išvis nededa. Vieni slepia savo statusą, kiti nori pirma atsirinkti žmones, kurie “verti” pamatyti juos iš arčiau, dar kiti gilinasi pirmiau į žmogaus esmę, vidų, o tik po to domisi jo išore. Aš manau, kad žmogų pamilti galima tik gerai pažįstant jo vidų, bet išorė yra vizitinė kortelė ir su nematomu žmogum nerizikuočiau atvirauti, giliau nerti į bendravimo lankas, nes pabijočiau nusivylimo, kuris gali atsirasti, pamačius žmogų, kuris nesukelia virpuliuko širdyje… (Gal tai ir laiką taupančiųjų, darboholikų, gyventi skubančiųjų bruožas…) Taigi atrašau tik į laiškus su nuotraukomis… O Jūs?…

PASIMATYMAS – KADA JAU LAIKAS?

Dar vienas klausimas – susitikti ir tada pažinti, ar susitikti tik su geriau “ištirtais” nariais, po ilgesnio bendravimo laiškais. Klausimas gana individualus, čia vėlgi kaip ir su nuotraukomis kyla diskusijos ir nėra vienareikšmiško atsakymo, bet visgi, kas Jums priimtina labiau? Keliais laiškais (vidutiniškai) norėtumėte apsikeisti, kad galėtumėte lįsti į spintas ieškoti puošnių apdarų ir lėkti į pasimatymą?… Susirašinėti, kol ateis apšvitimas, kad “gal čia TAS žmogus”, ar negaišti savo aukso vertės laiko internetiniam bendravimui?

REZIUMĖ IŠ RENGINIO

Nors viską stebėjau tik iš šalies, bet stengiausi nepraleisti tų žavingų momentų, kurie tikriausiai yra nepakartojami ir geriausiai atspindi tai, kas vyksta mūsų renginiuose. Įsimintiniausius perliukus noriu pacituoti Jums. Galbūt tiems, kurie abejoja, ar surizikuoti ir nueiti į darnios poros vakaronę ar iškeisti ją į vakarą prie televizoriaus. “Nusivylimas neišvengiams” – čia buvo kalbėta apie pasimatymus, į kuriuos nuėjus lūkesčiai visada didesni nei realybė. “Aš neturiu tiek laiko” – tai frazė iš lūpų vyro, kuris galbūt tikrai jau pribrendo meilei ir artimiems santykiams arba nemėgsta sauso susirašinėjimo, pirmenybę teikia gyvam flirtui, žvilgsniams, kūno kalbai… “Negaliu būti šalia vyro, kurio kvapo nepernešu”, – pasidalino viena iš renginio dalyvų ir jai aš velniškai pritariu. Ta chemija kartais sugroja labai svarbius akordus. Pamatai žmogų ir įsimyli jo kvapą, tiesiog susijaudini nuo jo spinduliuojamos auros. Kartais vieni ir tie patys kvepalai vienus žmones giliai įrašo į mūsų jausminę atmintį, o kitus išbraukia iš potencialių kandidatų sąrašo ir čia mažai kaip sugudrausi… “Kokia čia “playboy” nuotrauką atsiuntei”, – dalinosi patirtimi moteris, nesitikėjusi iš vyro, kuris nepasitiki savimi, sulaukti tokio patrauklaus akiai “paveiksliuko”. Žmonės tokie jau yra – kartais pervertina, o kartais nuvetina save.

DAR VIENAS RENGINYS ANT NOSIES

Artimiausias renginys vyks Vilniuje, sausio 27-ąją, taigi jau galime skaičiuoti dienas ant pirštų.

Susirinksime studijoje “Menas būti”. Jau pats pavadinimas atspindi erdvės, kurioje leisime vakarą, dvasią. Klausite kas ten bus? Šoksime, kalbėsime, tylėsime, pažindinsimės, merksime akį vieni kitiems, keisimės šiluma…

Vakaro tema – “5 MEILĖS KALBOS”. Žinau žodžių ir kūno kalbą, dar tylą… O apie Meilės kalbą, atsižvelgiant į tai, kad dabar dar neturiu antrosios pusės, žinių šiek tiek trūksta. Taigi, bendraminčius kviečiu ateiti ir pabandyti kartu atrasti tas meilės kalbas, ir, kaip skambėjo per mūsų susibūrimą Kaune, -pabūti “baltaisiais šešėliais”.

Daug daugtaškių palikau ir daug klaustukų, laukdama Jūsų atsakymų ir norėdama pakurstyti Jūsų mintis. Tai ką, iki jau greito pasimatymo, meilės ištroškę vyrai ir moterys?..

P. S. Mano klaidos ir mano “išsireiškimai” – mano nuosavybė, o šiluma ir atvirumas – Jūsų.

Visada šalia – Kris

Comments are closed.